Barion Pixel

PREDVÁDZACIE VOZIDLÁ AKO VÝHODNÁ KÚPA

Kategória: Overenie vozidla, Publikované: 23.6.2020

Každý raz príde k záveru, že potrebuje kúpiť nové auto. Aj keď sme mnohokrát dokonca až emocionálne pripútaní k našim starším vozidlám, je dôležité vedieť, kedy je potrebné sa nášho používaného miláčika vzdať a investovať do novšieho. Kúpa nového vozidla však nepatrí medzi najlacnejšie investície, preto každý musí zvážiť, či má dostatok financií na kúpu nového vozidla. Veľkými obľúbencami sú aj jazdené vozidlá, ktoré sú nielenže finančne výhodnejšie, no mnohokrát by si bežný šofér ani nevšimol, že už boli predtým používané. Chcete takmer nové auto, ale aj o pätinu lacnejšie? A čo hovoríte na predvádzacie vozidlá?

predvádzacie vozidlá, predaj áut, ojazdené autá, auto na predaj, škoda

Predvádzacie vozidlá sú veľkým hitom

Verte či nie, záujem o predvádzacie vozidlá rok čo rok stúpa. Bodaj by nie – sú to vozidlá, ktoré majú najazdené pár stoviek alebo tisícok kilometrov, sú v sto percentnom stave a mnohokrát v plnej a kvalitnej výbave. O cene ani nehovoriac. Zamiluje si ich takmer každý koncový užívateľ.

Investícia do nového, nejazdeného vozidla si vyžaduje veľmi veľa financií, úsilia a času. Ide o komplikovaný proces, ktorý zahŕňa výber vozidla, typ vozidla, jeho konfigurovanie a v neposlednom rade poväčšine dlhšiu čakaciu výrobnú dobu a rôzne evidenčné úkony.

Ak však máte záujem o takmer nové auto tu a teraz, tieto dôvody vás presvedčia o tom, že predvádzacie vozidlo je pre vás to pravé.

predvádzacie vozidlá, ojazdené autá, bmw, predaj áut, výhody jazdených vozidiel

Výroba ➡️ showroom

V princípe, predvádzacie vozidlá slúžia doslova na predvádzanie. Ide o kúsky, ktoré sú v bezchybnom stave. Ich lak je bez chyby, interiér je bez chyby a vždy udržiavaný v čistote. Najazdené majú pár kilometrov, niekedy bývajú skoro celý čas zaparkované pod strechou, prípadne v budove.

Slúžia len na to, aby si bol potenciálny zákazník schopný predstaviť vozidlo, do ktorého kúpy sa púšťa. Aby sa mohol na ňom previesť a presvedčiť sa o tom, že je ochotný investovať práve do toho daného modelu. Preto nie je pochýb o tom, že je potrebné, aby predajcovia zabezpečili, že to vozidlo musí pôsobiť ako nové.

Dokonalý technický stav

Táto výhoda sa odvíja od predchádzajúceho bodu. Predvádzacie vozidlá slúžia na propagačné účely a ako bolo spomínané, majú najazdených len pár kilometrov. O čo to je lepšie pre nasledovného majiteľa! Žiadne technické poruchy, žiadne menené autosúčiastky, všetko pôvodné a takmer nové!

Jazdené vozidlo od autorizovaného predajcu

Nevýhodou jazdených vozidiel je to, že je v niektorých prípadoch veľmi zložité overiť ich históriu. Mnoho predajcov sa často zahráva so stočenými kilometrami alebo neuvedie presný počet opráv, ktoré boli na vozidle vykonávané. Veľakrát sa stane, že sa potenciálny nový majiteľ nedozvie ani počet predchádzajúcich majiteľov. A to je veľké riziko. V takomto prípade je potrebné, aby si každý kupujúci vozidlo najskôr overil a až potom zvažoval jeho kúpu.

technický stav vozidiel, predvádzacie vozidlá, autá na predaj

U predvádzacieho vozidla tieto komplikácie nastať nemôžu. Autorizovaní predajcovia vám zaručia:

🌟 presne uvedený počet kilometrov,

🌟 vozidlo nie je dovozené zo zahraničia a ani kradnuté,

🌟 odpadá obava z viacerých predchádzajúcich majiteľov,

🌟 žiadne skryté závady.

Tieto vozidlá majú často aj platnú záručnú dobu, čo je pri jazdenom vozidle pre potenciálneho zákazníka veľkým plusom a lákadlom.

Nové auto na počkanie

Ak by ste mali záujem o nové vozidlo, nesmiete zabúdať na to, že môže trvať aj niekoľko mesiacov, kým si ho budete môcť užívať. Keď už však navštívite autorizovaného predajcu, pri kúpe predvádzacieho vozidla toto zdržanie nehrozí.

Máte možnosť si dané vozidlo jednoducho vyskúšať a okamžite byť informovaný o jeho výbave a stave najazdených kilometrov. Pokiaľ sa vám zapáči, nič vás nebude odrádzať od jeho kúpy. V tomto prípade existuje len jedna nepriaznivá maličkosť – výbavu vozidla si nemôžete vybrať vy.

nové auto, výborný stav, showroom, ľudia pri aute

Ojazdené autá na predaj za skvelé ceny

Predvádzacie vozidlá patria medzi tie ojazdené autá, na ktorých to nie je vidieť. Ak máte záujem o takmer nové auto za oveľa nižšiu cenovku, ako by malo čisto nové vozidlo, práve toto je pre vás tá správna voľba.

Nové auto stráca svoju hodnotu už pri prvých najazdených kilometroch. Preto, keď sa rozhodnete investovať do ojazdeného auta, predvádzacie vozidlo je určené priamo pre vás. Cena týchto vozidiel môže byť o 10, ale aj o 40% nižšia, ako v prípade nového auta! Čo je viac, pri kúpe predvádzacích vozidiel je možné uplatniť aj odpočet DPH. A to už je dôvod na to, aby ste sa nad touto kúpou zamysleli.

 interiér auta, aston martin, výborná cena

Na toto si však pred kúpou posvieťte

Aj keď môže byť po prezretí vozidla okamžitá investícia akokoľvek lákavá, na chvíľu sa zastavte. Kupujete nové auto, ktoré vám bude slúžiť pár nasledovných rokov. A vy si nechcete kúpiť mačku vo vreci.

Držte sa nasledovných krokov, aby ste sa pred samotnou kúpou dozvedeli o predvádzacom vozidle čo najviac:

  • Overte si históriu vozidla. Nie, autorizovaný predajca vám predsa nemá čo skrývať, ale vy sa o novom vozidle musíte dozvedieť čo najviac. Snažte sa pýtať na podrobnosti o jeho používaní, vyžiadajte si správu o histórii vozidla a pozorne si ju prečítajte. Nevynechajte nič, čo by ste neskôr mohli ľutovať.
  • Skontrolujte dátum záruky. Je veľmi pravdepodobné, že vozidlo, ktoré kupujete, bude mať zníženú alebo už žiadnu záručnú dobu. Záruka na auto je však pre vás dôležitá, môže vás v niektorých nepríjemných situáciách zachrániť, tak prečo byť ukrátený o niečo, čo môžete mať?
  • Porovnajte náklady na nové a predvádzacie vozidlo. Pokiaľ ste si vybrali predvádzacie vozidlo, ktorého cena sa vám úplne nezdá, skúste ju porovnať s tou, ktorú by ste museli vynaložiť na úplne nové auto. Aká je súčasná trhová hodnota daného vozidla? Spravte si pred kúpou malý prieskum, ktorý vám zaručí to, že auto zbytočne nepreplatíte.
  • Obhliadnite si ho. Nie, takéto vozidlo by nemalo mať žiadne skryté vady. No môže sa stať, že si pred vami niekto vozidlo obhliadal, bol na skúšobnej jazde a tesne pred koncom jazdy nešťastnou náhodou oškrel kúsok laku na aute. Ten bol následne opravený, no predajca vám to možno pozabudol spomenúť. Preto si ho dôkladne prezrite, či neuvidíte žiadne anomálie a pre istotu sa poriadne predajcu na tieto záležitosti popýtajte.

Najobľúbenejšie predvádzacie vozidlá

Možno niekoho z vás prekvapí skutočnosť, že medzi výrobcov najobľúbenejších predávaných predvádzacích vozidiel patria práve Francúzi. Mnoho z nás si obľúbilo práve známe značky ako Peugeot Citroën. Za týmito značkami však nezaostáva ani obľúbená Škoda, ktorá sa teší neustálemu veľkému záujmu. Slovákov zaujímajú aj nemecké značky ako Opel, no v konečnom dôsledku je toto rozhodnutie priamo na vás a na vašich preferenciách.

A čo vám teda ostáva? Nasadnite do vášho terajšieho vozidla, nájdite si najbližšieho autorizovaného predajcu a poobzerajte sa po dostupných predvádzacích vozidlách!


Zdielať článok:

Jednoduché overenie vozidla online pred kúpou

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.